Nettstedskart  
Powered by PHP 5  
Besøkende online: 4
Modelloversikt
Gå til Renault modellprogram - Renault Laguna Clio Espace Megane Scenic Kangoo Modus Safrane Alpine Twingo Trafic og mange flere - nå kan du også legge inn din erfaring med din modell
Motordata
Renault motordata - Renault Laguna Clio Espace Kangoo VelSatis Alpine Twingo Avantime og mange flere
Reparasjonslogg
gå til Renault Reparasjonslogg
Wallpapers
se Renault wallpapers
Dementi
Siden er tilpasset:

:: Firefox 1.0.3 +
:: Firefox 2.0 +
:: Firefox 3.0 RC
:: Opera 7.50 +
:: I-Explorer 6
:: I-Explorer 7+
Renault.no
RenaultF1.com
18.02.2004 - av Admin Administrator vis utskriftsvennlig side og skriv ut artikkelen
Endringer i årsavgiften
Årsavgiften (herunder vektårsavgiften) økes med 350 kroner i tillegg til vanlig prisjustering i 2004. Økningen er en følge av at trafikkskadeavgiften ikke lenger skal kreves inn av forsikringsselskapene, men legges inn som en del av årsavgiften. Det er også endringer i vektgrensen for kombinerte biler og for stjålne kjøretøy.

Ny oppgave for Tollvesenet
Trafikkskadeavgiften (personskadeavgiften) har blitt krevd inn av forsikringsselskapene sammen med forsikringspremien. For å forenkle og effektivisere innkrevingen, opphører trafikkskadeavgiften som egen avgift, og beløpet (350 kroner) legges inn i årsavgiften fra 2004. Når Tollvesenet tar over denne oppgaven, vil kravet fra forsikringsselskapene reduseres tilsvarende.

Mopeder og traktorer
Som en følge av avgiftsomleggingen skal det betales årsavgift for motorvogner som tidligere ikke har vært årsavgiftspliktige. Dette medfører at mopeder, traktorer, snøscootere, veterankjøretøy m.m. nå skal betale årsavgift, i stedet for trafikkskadeavgift i 2004. Årsavgiften utgjør 175 kroner for kjøretøy som betalte trafikkskadeavgift med halv sats og 350 kroner for kjøretøy som betalte trafikkskadeavgift med full sats. Disse kravene blir først sendt fra Tollvesenet i mai 2004.

Kombinerte biler
Vektgrensen for årsavgift på kombinerte biler med høy sats har økt fra 6000 kg til 7500 kg. Økningen har sammenheng med at vektgrensen i engangsavgiften for de avgiftsfrie kombinerte biler ble økt fra 6000 kg til 7500 kg i Revidert nasjonalbudsjett 2003.

Refusjonsordning for stjålne kjøretøy
Det åpnes for refusjon av årsavgiften for kjøretøy som blir stjålet i 2004. Ordningen innebærer at det gis refusjon basert på antall dager kjøretøyet har vært meldt stjålet. Det er et vilkår for refusjon at kjøretøyet har vært stjålet i minimum 30 dager. Av administrative årsaker vil avgiften først bli refundert etter avgiftsårets utløp. Refusjon vil skje maskinelt til den som var eier av kjøretøyet på tyveritidspunktet.

Betaling
Det skal betales avgift for alle kjøretøy som er registrert i motorvognregisteret den 1. januar 2004. Står du registrert som eier da, mottar du avgiftskravet i februar. Dersom kjøretøyet selges før forfall den 15. mars 2004, er du likevel ansvarlig for at årsavgiften blir betalt. Dersom du ikke skal bruke kjøretøyet til neste år, må du levere kjennemerkene (skiltene) inn til trafikkstasjonen innen 31. desember i år. Kjøretøyet er da avregistrert i 2003, og det vil ikke bli skrevet ut avgift for 2004.

Avgiftsfritak ved vraking
Leverer du kjøretøyet inn til vraking hos en godkjent oppsamlingsplass/bilopphuggeri innen 15. mars 2004, slipper du å betale avgiften. Vrakes kjøretøyet i perioden 16. mars til 30. juni, vil du få tilbake halv årsavgift av Tollvesenet.

Tilleggsavgift
Årsavgiften forfaller til betaling den 15. mars hvert år. Betaler du etter denne datoen blir det lagt til en tilleggsavgift på 250 kroner. Avregistrerer du kjøretøyet ditt i tidsrommet 1. januar til 15. mars, og ikke har betalt årsavgiften ved forfall, må du også betale tilleggsavgift.

Avskilting
Dersom årsavgiften ikke blir betalt, kan kjøretøyet bli avskiltet. Kjøretøy som skylder avgift fra tidligere år, vil ikke bli tillatt registrert før all skyldig avgift er betalt.

Tvangsinnfordring
Ubetalt årsavgift for 2004 blir tvangsinnfordret. Dette gjelder også krav på kjøretøy som er avskiltet etter 1. januar, eller vraket etter 15. mars i 2004.


Les mer på toll.no« tilbake Vurder artikkelen - Tips en venn
Flere

- Dacia Dokker og Dokker Van
- 100 år i Norge
- Renault/Logan rundt omkring i
- Renault Twingo
- Fransk bildag 2006
- Ny Renault hos Nardo Bil
- Bilservice Tønsberg - slik Ren
- Race Control
- Min første Renault - R16
- Fra garasjen
- Min første Renault - R12 lux
- Min første Renault - R20TL
- Styling - Giacuzzi Renault
- Grand Espace som antiterror hj
- 1 million Espace
    Noen tilfeldige

- Renault spiller Bop (eller gjø
- Lag ditt eget kontaktskjema me
- Ny Renault lansert i Lucerne
- Renault fornyer logo
- Paris Motor Show
- Ny nordisk Volvo- og Renault-s
- Nye Renault Twingo
- Kangoo be bop
- Ny seier til Renault
- Renault Laguna II klar for å p
- Modus blandt kandidatene til å
- Renaults Formel 1, vital i str
- TEST: Renault Megane CC 1.6
- 4 og 5 plass til Renault
- Nissan 350Z kommer straks
Annonse


Artikkelsøk
 nyheter/artikler
 
 
Din innlogging
 Velg område
 
 Brukernavn
 
 Passord
 
 
  ny Bruker ?
Siste Nyheter
:. Renault Clio 4
:. Espace IV Phase 4,
:. Ny Espace
:. Renault Pulse
:. Laguna Nervasport
:. Flere Nyheter
Siste Artikler
:. Dacia Dokker og Dok
:. 100 år i Norge
:. Renault/Logan rundt
:. Renault Twingo
:. Fransk bildag 2006
:. Flere Artikler
RenaultBiler.no
Denne siden oppleves best med Firefox Nettleser

Ansvarlig for RenaultBiler.no: Tom Stallvik, Hosvegen 10, 7670 Inderøy
>> Kontakt <<
Denne siden oppleves best med Firefox Nettleser
Motorisert av © \ sec