Nettstedskart  
Powered by PHP 5  
Besøkende online: 2
Modelloversikt
Gå til Renault modellprogram - Renault Laguna Clio Espace Megane Scenic Kangoo Modus Safrane Alpine Twingo Trafic og mange flere - nå kan du også legge inn din erfaring med din modell
Motordata
Renault motordata - Renault Laguna Clio Espace Kangoo VelSatis Alpine Twingo Avantime og mange flere
Reparasjonslogg
gå til Renault Reparasjonslogg
Wallpapers
se Renault wallpapers
Dementi
Siden er tilpasset:

:: Firefox 1.0.3 +
:: Firefox 2.0 +
:: Firefox 3.0 RC
:: Opera 7.50 +
:: I-Explorer 6
:: I-Explorer 7+
Renault.no
RenaultF1.com
11.11.2005 - av Admin Administrator vis utskriftsvennlig side og skriv ut artikkelen
Ny Renault hos Nardo Bil
Vi er hos Torbjørn og Unni Stallvik fra Ørland kommune i Sør Trøndelag. De skal for første gang investere i helt ny bil, en investering i størrelsesorden det samme beløpet som den gang de bygde nytt hus.
Flere bilmerker blir i en sådan prosess satt under lupen, men brosjyren som viser den nye Renault Mègane Sport Tourer faller alikevel meget godt i smak hos begge to, og havner umiddelbart på en hylle for seg selv.
Brosjyren forteller om en bil med en hel mengde standard utstyr, samt masse utstyr og velge blant om man vil kjøpe på litt ekstra. Torbjørn har for lengst bestemt seg for at den nye bilen skal ha automat-gir, og der kommer Renault’s girkasse godt ut med sin kombinasjon av automatikk og sekvensiell styring til samme pris som konkurrentenes ”vanlige” automat-kasser. Etter en kort ringerunde møter de meget god respons hos Nardo Bil i Trondheim, som også bekrefter å ha "basis" utgaven av denne bilen stående tilgjengelig som demo bil. Turen går derfor over fjorden til Trondheim.

Hos Nardo Bil blir ekteparet fra Ørlandet meget godt mottatt av bilselger Morten Solåt. Den aktuelle demonstrasjons bilen er for anledningen reservert, og prøveturen blir både lang og god. I denne bilen sitter en 1.6 liters bensin motor med den aktuelle automat-girkassen, en girkasse som fungerer godt og tilfredsstiller bil og fører i god harmoni. Torbjørn har imidlertid vurdert å kjøpe den ”lille store” 1.5 dCi motoren på 100 hester, da denne har noe mer trekk-kraft enn bensin motoren kan tilby samt et lavere drivstoff forbruk.
Jo da, bilen lever klart opp til forventningene og vel så det, selv om den fremstår noe mer utstyrs-fattig enn planene Torbjørn har for den nye bilen.

Etter en times prøvekjøring returnerer vi til Nardo Bil og den blide og sympatiske selgeren Morten Solåt for en evaluering. Det går ikke lenge før alle ønskene er plottet inn og et komplett pristilbud skrives ut. Dette består av ekstra utstyr som handsfree nøkkelkort, cruise-control, xenon hovedlys, elektriske innfellbare speil, 8 stk aluminiumsfelger, dekktrykks overvåking, original avtagbar trekk-krok og mye mer. Topp utstyrt med andre ord, bortsett fra èn ting: Fabrikkmontert navigasjon…
Torbjørn ønsker å utstyre bilen med dette, men navigasjon inngår ikke som en del av utstyret tilgjengelig på denne modellen med motor på 1.5 dCi. Morten lover imidlertid å kontakte importøren for å sjekke ut muligheten for å bestille også dette.
Etter en gjennomgang av pristilbudet hvor bunnlinjen atpåtil er rabattert, avsluttes dette besøket med en intensjon om å kjøpe ny Renault Mègane hos Nardo Bil.

Det tar kun få dager før bilselgeren fra Nardo Bil følger opp med en telefon, og bekrefter at bilen kan leveres med fabrikkmontert Carminat Navigasjon. En avtale inngås og bilen settes i bestilling med en antatt leveringstid på ca 2 måneder.

Underveis følger Nardo Bil og bilselger Morten Solåt meget godt opp, også med henting og bringing på hurtigbåten fra Fosenhalvøya for kontraktskriving. Morten Solat ringer også uoppfordret etter noen uker for å fortelle at bilen nettopp denne uken skal produseres. Knappe 2 uker senere ringer han nok en gang for å fortelle at det akkurat har ankommet en ”steintøff” bil til Trondheim – bilen står nå hos Nardo Bil i all sin innpakknings prakt! Den må selvfølgelig klargjøres først, men etter en drøy uke er den klar til overlevering. Informasjonsmessig meget bra oppfølging fra Nardo Bil sin side. Stort pluss!

Så, på den første regnfrie dagen på flere uker, er Unni og Torbjørn endelig på vei til Tronheim for å hente hjem sin nye Renault. Morten fra Nardo Bil henter nok engang sine kunder på båten i Trondheim, og kan ved ankomst hos Nardo Bil vise frem en skinnende flott Renault Mègane Sport Tourer i sin nydelig farve: Angora Beige.


Stappet med fabrikkmontert utstyr som den er, tar selger Morten Solåt (til høyre på bildet) seg god tid med kundene for gjennomgang og opplæring på den nye bilen, og stråler like mye av begeistring over bilen som de nybakte eierne.
Det er ikke bare-bare å instruere bilkjøpere fra en hverdag i en 1983 modell Ford Granada, til å skulle betjene en høyteknologisk skute hvor nøkler er en saga blott. Tålmodighet er en dyd, men absolutt en nødvendighet. Flott levert!

Om man til slutt skulle sette noe i minus, måtte det være at Nardo Bil ikke greide å få ferdig vinterhjulene ved levering. Dette ble allikevel kompensert med kostnadsfri omlegging når behovet meldte seg noen uker senere.
Det faktum at instruksjons boken er på svensk er også et minus, en ”vare” til godt over 300.000 kroner burde hatt norsk instruksjonsbok. Dette hviler imidlertid på importøren som her sparer noen kroner. Unødvendig synes vi.
Det må også nevnes at det originale Carminat Navigasjons systemet ble levert med en kart-plate (CD) datert 1.5 år tilbake i tid, noe som er for gammelt. Men også dette hviler nok først og fremst på importøren, ikke godt nok når man kjøper et fabrikkmontert system til 23.000 kroner.

Konklusjonen er at Nardo Bil her har gjort en meget god jobb, bilkjøperne er strålende fornøyd med håndteringen både før, under og etter leveringingen for snart 2 mnd. siden.
Nardo Bil har åpenbart alle muligheter til å fortsette å yte den service en Renault eier- og kjøper fortjener, og på den måten ta markedsandeler fra andre forhandlere. Nå skal det sies at det ikke er lenge siden Nardo Bil startet med salg og service av Renault, så vi kan ikke forvente at de håndterer alle utfordringer på strak arm i starten, men om vi ruller terningen så er resultatet etter denne handelen en god femmer. Med vinterhjulene ferdig i tide ville sekseren vært innenfor rekkevidde.


Om Nardo Bil a/s
Nardo Bil AS har i mange år vært en av Trondheims mest markante merkeforhandlere av biler, med merkene Jeep, Dodge og Chrysler. Etter utvidelsen med merkene Volvo, Renault, Land Rover er de nå også den bilforhandleren som huser det største mangfoldet under samme tak i midt-norge.
Nardo Bil ble etablert i 1984 og har ca 40 ansatte med meget god faglig kompetanse, og holder til i moderne lokaler i Trondheim, like ved Leangen Travbane og IKEA-bygget. Nardo Bil har som en av de første bedriftene i Norge innført 6 timers arbeidsdag, og med 2 skift er verksted og delelageret åpent fra klokken 06.00 til 18.30 mens du kan få hjelp av en bilselger mellom klokken 08.00 og 18.00 (19.00 Torsdager). Også på lørdager er verksted, salg og delelager åpent mellom klokken 10.00 til 15.00. God tilgjengelighet med andre ord!

Foto: Tom Stallvik
Foto Nardo Bil bygg: Fra www.nardobil.no


« tilbake Vurder artikkelen - Tips en venn
Relaterte artikler
Relatert Artikkel Min første Renault - R16
Relatert Artikkel Min første Renault - R12 lux
Relatert Artikkel Min første Renault - R20TL
Relatert Artikkel Ny Volvo-forhandler i Trondheim
Relatert Artikkel En sjåfør og en gentleman
Flere

- Dacia Dokker og Dokker Van
- 100 år i Norge
- Renault/Logan rundt omkring i
- Renault Twingo
- Fransk bildag 2006
- Ny Renault hos Nardo Bil
- Bilservice Tønsberg - slik Ren
- Race Control
- Min første Renault - R16
- Fra garasjen
- Min første Renault - R12 lux
- Min første Renault - R20TL
- Styling - Giacuzzi Renault
- Grand Espace som antiterror hj
- 1 million Espace
    Noen tilfeldige

- Renault gir 1 million euro
- Med motoren bak setet
- Logan utfordrer Skoda
- Modus RS
- Renault flikker på Megane og C
- Grand Scenic på plass i septem
- Renault-glamour i Monaco
- Renault Z.E. i Frankfurt
- Renaults tredje X90-fabrikk: I
- Renault fortsatt på topp i eur
- Renault Koleos - crossover i P
- McNish i ny rolle
- Renault skeptisk til hybrid
- Lyspærebytte
- Lag ditt eget kontaktskjema me
Annonse


Artikkelsøk
 nyheter/artikler
 
 
Din innlogging
 Velg område
 
 Brukernavn
 
 Passord
 
 
  ny Bruker ?
Siste Nyheter
:. Renault Clio 4
:. Espace IV Phase 4,
:. Ny Espace
:. Renault Pulse
:. Laguna Nervasport
:. Flere Nyheter
Siste Artikler
:. Dacia Dokker og Dok
:. 100 år i Norge
:. Renault/Logan rundt
:. Renault Twingo
:. Fransk bildag 2006
:. Flere Artikler
RenaultBiler.no
Denne siden oppleves best med Firefox Nettleser

Ansvarlig for RenaultBiler.no: Tom Stallvik, Hosvegen 10, 7670 Inderøy
>> Kontakt <<
Denne siden oppleves best med Firefox Nettleser
Motorisert av © \ sec